Het hing al langer in de lucht, maar nu is de Schwalbe Procore er dan ook echt. Samen met Syntace heeft Schwalbe een systeem van dubbele luchtkamers ontwikkeld. Momenteel rijden bikers rond met weinig luchtdruk. Op die manier worden prestaties beter maar ga je echt met heel lage druk rijden wordt de kans op doorslaan steeds groter. Daar maakt Schwalbe met het systeem van twee luchtkamers komaf mee. De luchtdruk in je band kan je nu verdelen over twee kamers. In de buitenste kamer is de luchtdruk laag en zo optimaal voor het mountainbiken. In de binnenste kamer, vlak bij de velg, is de druk hoog om zo, zelfs bij maximale belasting, niet te kunnen doorslaan op de velg. Tegelijkertijd zorgt het binnenste hogedruksysteem er tevens voor dat de band beter op de velg blijft zitten. De zogenaamde ‘burp’ of het luchtverlies bij lage druk van de huidige tubeless-systemen, is hiermee uitgesloten. Door een speciaal ventiel wordt de lucht over beide kamers verdeeld. Het bovenste gedeelte van het ventiel is een selector, door die te draaien kies je zelf in welke kamer lucht gepompt wordt.

Voordeel is dat de bandendruk uiterst laag kan (tot 0,8 bar) en de grip gigantisch wordt. Zelfs in het ruigste terrein kleven de banden aan de bodem. De banden reageren daarenboven uiterst gevoelig en zo krijg je een betere controle over je bike. Doorslaan is uitgesloten waardoor je velgen beter beschermd worden tegen deuken.

Procore kan je monteren op elk mountainbikewiel dat geschikt is voor tubeless. Een Procore-set komt met twee Procore-tubes met speciaal ventiel, twee Procore-binnenbanden, twee airguides, tubeless-velglint, anti-lekvloeistof en bandenlichters. Reken voor een volledige set voor 29″ op € 195.