Duitse bandenspecialist Schwalbe bracht ons naar het fantastische Californië voor de presentatie van niks nieuws. Althans, dat wilden ze ons eerst laten geloven, want eigenlijk verandert alles. Met Addix gooit Schwalbe het over een volledig nieuwe boeg door compleet nieuwe rubbercompounds te ontwikkelen voor specifieke doeleinden. De fabrikant investeerde daarvoor stevig in haar productieproces om zo een nog betere
grip te hebben op alle elementen die belangrijk zijn tijdens het vervaardigen van de rubbercompounds. Het resultaat is bijna grappig: de schitterende en reeds bekende namen die we gewend zijn van het merk, blijven gewoon in de catalogus staan. Ze krijgen echter totaal verschillende opdelingen per type band op basis van hun doelgebruik en het daarvoor geschikte Addix-compound. Of dat nu de crosscountry georiënteerde Addix Speed is, of de enduro/downhill georiënteerde Addix Super Soft, de Duitsers haalden alles uit de kast om de vier belangrijkste peilers te verbeteren. Stel je voor: diezelfde band die je al zolang kent wordt nu nog beter op vlak van duurzaamheid, rolweerstand, grip en demping.

Redacteur Christophe is in het zonnige Californië voor een eerste kennismaking met de nieuwe banden van Schwalbe. Meer achtergrondinformatie over de nieuwe Addix-banden van Schwalbe en zijn eerste rij-indrukken, lees je in de volgende uitgave van het magazine. Hier alvast de foto’s en een mooie video over de nieuwe bandenreeks van Schwalbe.

Nobby Nic

Rocket Ron

Fat Albert

Magic Mary