Rotor, de Spaanse fabrikant van ovale tandbladen, heeft door de jaren heen een degelijk spectrum van vermogensmeters op de markt gebracht. Het merk kwam er pas echt mee in the picture toen het de ‘Inpower’ introduceerde. De 2winpower is vanuit hetzelfde principe ontwikkeld. De elektronica voor het meten van het vermogen zit in de as van het crankstel. Bij de 2winpower wordt het vermogen gemeten op zowel de linker- als rechtercrankarm. Bij de Inpower werd er enkel gemeten op de linkerarm. In tegenstelling tot de Inpower kan je de 2winpower naast ANT+ ook met Bluetooth Smart verbinden aan je fiets-gps, smartphone of computer.

Vermogensmeters kunnen je training opkrikken door een analyse van je kracht en je efficiëntie op de pedalen te leveren. Dankzij de data die uit de meting voorkomt, ben je in de mogelijkheid om je eigen traptechniek te optimaliseren en nog gerichter te trainen.

Rotor zou Rotor niet zijn als ze hun vermogensmeters niet zouden optimaliseren voor hun eigen ovale tandbladen. Rotor levert namelijk software en een app bij de vermogensmeter waarmee je kan analyseren wat jouw ideale OCP is. OCP staat voor Optimum Chainring Position. Dankzij deze analyse plaats je de ovaliteit van de Rotor Qrings op de ideale plaats voor jouw trapbeweging. Zo haal je een maximum van krachtoverbrenging en trapefficiëntie uit je omwenteling. Natuurlijk kan je de cranks ook gebruiken met de ronde tandbladen. Een Rotor 2winpower MTB vermogensmeter kost 1299 euro en is verkrijgbaar bij de Rotor dealer in je buurt.