Het Canadese Rocky Mountain is een merk met naam en faam. Het ontwikkeld fameuze bikes en komt haar nalatenschap meer dan na. Alleen komt dat ook met een prijs, de laatste nieuwe fullies van Rocky Mountain kwamen haast allemaal enkel in carbon op de markt. Daardoor is ook de instapprijs van dergelijke bikes onmogelijk ‘laag’ te noemen. Laten we zeggen dat er met de Thunderbolt Alloy serie nu een mooie stap in die richting genomen is.

De Canadezen zetten de 27,5″ 130 mm full-suspension al op een super speelse geometrie met verschillende kleine aanpassingen. Dankzij het ondertussen gekende ‘Ride-9’ kan je ook nu weer fine-tunen in jouw ideale geometrie. Het gekende kwalitatieve nastreven gaat ook hier verder. De scharnierpunten hebben overal lagers, geen kunststof bussen. Mooi afgewerkte kabelgeleiding, een zitbuis die aangepast is om langere dropper zadelpennen te kunnen gebruiken, protectoren op chain- en seatstays, lage standover-hoogte, oneby geoptimaliseerd design,…

Allemaal high-end toepassingen die dus ook terug te vinden zijn op het aluminium frame. In het voorframe past zelfs in alle maten een bidonhouder, altijd handig!

Rocky Mountain brengt twee varianten van afmontages uit, de Thunderbolt 50 en de Thunderbolt 30. De 50 is de beste van de twee met Fox vork en demper en een Mix Shimano SLX-XT afmontage en wielen op DT-Swiss naven. De 30 krijgt Rockshox vork en demper, Shimano SLX afmontage en Shimano naven op WTB velgen. Een geclaimd gewicht van 12,36 kilogram voor de 50 en 12,57 kilogram, beiden in maat medium, is absoluut niet verkeerd met aluminium als framemateriaal. De effectieve adviesverkoopprijzen zijn op dit moment nog niet bekend, we geven jullie zo snel mogelijk meer informatie.