Rocky’s herboren Pipeline

We zitten momenteel in de Dolomieten. Het Canadese Rocky Mountain presenteert hier de nieuwe Pipeline, een trail-fully met 27,5plus-size banden die een ongekende grip geven op glibberige ondergrond en hypertechnische trails.

Brett tippie is duidelijk tevreden met zijn nieuwe ride?.

Brett tippie is duidelijk tevreden met zijn nieuwe ride

Rocky Mountain gebruikt in deze Pipeline de voordriehoek van de Rocky Mountain Instinct en daarmee vertrekken de Canadezen reeds van een uitstekende basis. Met 130 millimeter veerweg aan de achterzijde en 150 millimeter vooraan ga je al een heel eind. Combineer die voortrein met een 443 millimeter lange achterbrug en je kan er tot wel 3,25″ breed rubber in kwijt. De geometrie van de fiets kan daarbovenop nog eens vlot worden aangepast dankzij de Ride-9 chip in de bevestiging van de achterdemper. 2.8″-Maxxis banden op 35 millimeter brede velgen zorgen voor een sublieme hoeveelheid tractie en creëren een ultieme grip op anders hopeloos onbereikbare paden.

Ride-9 laat je de geometrie optimaliseren naar eigen gebruik

Ride-9 laat je de geometrie optimaliseren naar eigen gebruik

De Pipeline komt er in twee verschillende versies, de 770 MSL met Fox Factory Series-voorvork en demper en de 750 MSL met Rock Shox-voorvork en demper.

Benieuwd naar hoe de Pipeline rijdt? Een volledig testverslag over sneeuw in april en een Pipeline in de Dolomieten lees je in de volgende editie van Mountain Bike Plus Magazine.