De vernieuwingsdrang bij Sram kent geen einde. Sram blijft nieuwe dingen introduceren, nu is het de beurt aan de – stilaan legendarische – RockShox Sid. De voorvork gaat volgens de fabrikant terug naar haar roots en wordt opnieuw een verderlichte crosscountry-racevork. Een lichtere carrosserie en een vernieuwde demping maken het plaatje compleet.

Geen lichtere versie van de RS-1 maar wel een herziende Sid. De vork staat al sinds 2000 bij zowat alle Olympische Spelen op het hoogste schavotje. Hoog tijd dus om deze ‘oude’ vork eens in een nieuw jasje te steken. De bovenpoten worden korter en lichter, zonder dat er aan stijfheid wordt ingeboet. RockShox claimt zelfs een stijvere vork gebouwd te hebben die bijna 100 gram lichter is dan zijn voorganger! De Maxle Ultimate-steekas wordt voortaan vastgezet in de nieuwe ‘Torque Cap’. Deze voorziet een groter raakvlak tussen de naaf en de vork waardoor er meer stijfheid wordt gecreëerd voor het geheel.

Voor de WorldCup- en RLC-modellen komt er een volledig nieuwe Charger-demper. De demper krijgt een ‘open’ en ‘lock’ modus, met in de open positie een mogelijkheid tot aanpassing van de compressie. Laten we hopen dat we van de performance van deze Charger even perplex staan als we waren bij de eerste Charger in de Pike!