Rockshox maakt ons als onderdeel van Sram altijd blij met sublieme innovaties. De nieuwe Lyrik voorvork ziet er niet heel anders uit dan de vorige, maar is van binnen gelukkig wel degelijk flink vernieuwd. Dankzij de nieuwe Charger 2 RC2 demper krijgt de rijder nu een onafhankelijke high en low speed compressieregeling. Rockshox knalt dit marketingtechnisch de wereld in door te beweren van bergen molshopen te maken met deze technologie. Lekker ambitieus, zo hebben we het graag!

De vork krijgt naast de nieuwe demper ook de nieuwe DebonAir air spring. Dankzij deze toevoeging gaat de frictie in elk bewegend onderdeel omlaag en verbetert het opvangen van schokken en de reactie onder belasting. Alles om ons als rijder te sparen en de bekende vermoeidheid in de armen bij lange afdalingen te doen afnemen. Als je dit allemaal samen hoort, moet je toch onmiddellijk zo’n vork op je fiets hebben en dit ondervinden? Wij zullen zo snel mogelijk voor jullie uitvogelen hoe responsief de nieuwe Lyrik is.

RockShox Lyrik RC2 komt in een 27,5″ en een 29″ versie, beide met Boost-spacing. RockShox spreekt over 150, 160, 170 en 180 mm als verkrijgbare veerwegen. Het is niet meteen duidelijk of dat voor beide wielmaten zo is. Er zijn verschillende offsets mogelijk voor beide varianten. Opgegeven gewichten variëren tussen 2013 en 2058 gram. Op dit moment is de beoogde adviesverkoopprijs 1109 euro.