Renthal is een gerenommeerde leverancier van accessoires voor crossmotoren, quad’s, BMX en mountainbikes. Het huidige assortiment omvat een breed scala van producten waaronder sturen, handvatten, stuurklemmen, hendels, handbeschermers, tandwielen, kettingen en remblokken.

Met de introductie van het Renthal 1XR-tandwiel brengen ze hun ervaring uit de motorcrosswereld rechtstreeks naar het mountainbiken. Het Renthal 1XR-tandwiel laat je onder alle omstandigheden sneller rijden en – misschien nog veel belangrijker – ze hebben een erg lange levensduur.

Voornaamste kenmerken

  • Wide Tooth Profiling: het speciaal ontworpen profiel van de brede tanden zorgt ervoor dat er aanzienlijke ruimte is. Dit vergroot de levensduur en verbetert het contact tussen ketting en het tandwiel.
  • Ultimate Chain Retention: afwisselend 1,8/3,5 millimeter tanden geven een hoge stabiliteit en efficiënte kettinggeleiding.
  • Mud Grooves in Tooth Bed: groeven in elk tandgedeelte in combinatie met voldoende vrije ruimte onder houdt vuil en modder uit de buurt van de aandrijflijn, verbetert prestaties en duurzaamheid.
  • Full CNC Construction: de Renthal 1XR is volledig CNC gefreesd uit een 7075 T6-aluminiumlegering. De CNC-bewerking zorgt voor een accuraat nauwkeurig tandoppervlakte en een langere levensduur.
  • I-Beam Cross-Section: een CAD I-Beam doorsnede wordt gebruikt om de maximale sterkte en stijfheid met het laagst mogelijke gewicht.
  • High Quality Finish: na de CNC-bewerking, wordt het 1XR-tandwiel hard geanodiseerd om een duurzame afwerking te geven. Het tandwiel is verder uitgevoerd met de toepassing van een 3-D afbeelding in een CNC-gefreesde uitsparing.

De Renthal 1XR 104 millimeter wordt geleverd in 32, 34, 36 en 38-tands met een gewicht van 36 gram voor het 32 tands-blad.