Polar kondigt de Polar M600 aan, een waterdicht sporthorloge met Android Wear™ besturingssysteem. De Polar M600, ontwikkeld op Google’s Android Wear smartwatch-platform, is uitgerust met door Polar ontwikkelde technologie voor optische hartslagmeting aan de pols. De hartslagmeting gebeurt via zes LED’s, met een algoritme dat werd ontwikkeld en getest voor maximale betrouwbaarheid van de meetresultaten. De Polar M600 is daarnaast ook uitgerust met een geïntegreerde GPS, 24u/24u activiteitsmeting en Polar Smart Coaching functie’s via de Polar App voor Android Wear.

De Polar M600 werd zowel ontwikkeld voor intensieve trainingssessies als voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvolle smartwatch. Het waterdichte sporthorloge met een uiterst kwaliteitsvol en compact design en een 1.3 inch kleuren touch display is tijdens een trainingssessie snel en makkelijk te bedienen via de centrale toets aan de voorzijde. Wanneer het toestel gekoppeld wordt aan andere Android toestellen bedraagt de batterijduur meer dan 48 uren. De comfortabele polsband van zachte siliconen is beschikbaar in zwart en wit. Later dit jaar volgt ook een rode polsband.

“Polar staat garant voor sporten met kennis van zaken”, zegt Marco Suvilaakso, Chief Strategy Officer bij Polar. “Polar ontwikkelde de eerste hartslagmeter, de eerste activiteitsmeter en op dit ogenblik zijn we ook het eerste bedrijf gespecialiseerd in sport & fitness wearables, dat een smartwatch lanceert, specifiek ontworpen voor tijdens het sporten. Het Android Wear besturingssysteem biedt gebruikers ontelbare toepassingen om hun smartwatch te personaliseren, terwijl ze kunnen blijven vertrouwen op de unieke Polar expertise die de basis vormt van de M600.”

De Polar M600 combineert toonaangevende hartslagtechnologie met de kracht van Android Wear

Het samenbrengen van de Android Wear community die voortdurend in beweging is en Polar’s training expertise, zorgt ervoor dat gebruikers kunnen genieten van zowel Polar’s unieke sportervaring via Smart Coaching functies zoals Activity Guide, als van de vele mogelijkheden via Android Wear. Naast de trainingsmogelijkheden en inzage in het dagelijkse activiteitsniveau en de uitgevoerde trainingssessies hebben gebruikers dankzij Android Wear ook toegang tot een heleboel andere functies zoals voice control, de personalisering van de wijzerplaten, het ontvangen van kalendermeldingen, het lezen van en antwoorden op tekstberichten, consulteren van social media feeds… Daar bovenop komt ook nog eens de toegang tot meer dan 4000 apps van derden via Google Play. De Polar M600 wordt geleverd met 4GB intern geheugen. Gebruikers kunnen hun muziek synchroniseren via Google Play en zelfs beluisteren zonder dat ze gebruik moeten maken van hun smartphone.

De Polar M600 is vanaf midden september beschikbaar in Charcoal Black en Powder White en kost 349.90 euro. Verwisselbare polsbanden in Polar Red worden later dit jaar verwacht.