Na meer dan een jaar hard werken door talloze vrijwilligers is het dan zo ver. Het Wild Dukes Bike Park in Wageningen opent op 27 juni de deuren. In het voorjaar van 2014 zijn Patrick Jansen en Ton de Haan gestart met hun initiatief voor het bikepark. Van Staatsbosbeheer kregen ze een gebruikersvergunning voor bijna een halve hectare bos op landgoed De Dorschkamp, vlak bij het voormalige gebouw van Numico/Danone. Het Wild Dukes Bike Park is volledig door vrijwilligers gebouwd. Het park bevat ongeveer 450 meter northshore, een pumptrack van 250 meter lang en twee dirtlijnen vanaf de vijf meter hoge houten starttoren. De toegang tot het park is gratis, mits een veiligheidsreglement wordt ondertekend. Tijdens de opening kun je het veiligheidsreglement ondertekenen en heb je gelijk de code te pakken.

Anneke Beerten en Gelders gedeputeerde Jan Markink knippen om 14 uur het lint van het Wild Dukes Bike Park door. Er is een pumptrack clinic en challenge, dirtjump contest, bike repair en kleine markt met fiets- en aanverwante spullen.

Het park is gelegen bij de parkeerplaats van het voormalige onderzoeksinstituut van Numico/Danone aan de Bosrandweg 20 in Wageningen.

Alle verdere info lees je op hun Facebook-pagina.