Op 21 en 22 juni vindt in recreatiegebied De Kurenpolder in Hank het open Nederlands kampioenschap pumptrack plaats. Mountainbikers en BMX-ers, mannen en vrouwen, strijden voor het eerst op een modulaire, verharde baan om nationale titels. Zonder de pedalen te gebruiken, want dat is niet toegestaan. Joost Wichman en Twan van Gendt zijn de initiatiefnemers van dit open kampioenschap. Amateurs en professionals nemen het tegen elkaar op. Inschrijving staat open voor iedereen die de pumptrack met goed gevolg kan afleggen. De wedstrijd start met een kwalificatierun en zal volgens een ‘knock-out-systeem’ de Nederlandse kampioenen aanwijzen.
De pumptrack geniet onder mountainbikers en BMX-ers al een behoorlijke bekendheid. Wichman en van Gendt besloten om de sport naar het grote publiek te brengen met diverse evenementen. Daar bij is een belangrijke rol weggelegd voor kinderen. Een dag voor het kampioenschap vindt namelijk de Kurenpolder Kids Pumpjam plaats. Kinderen kunnen dan onder begeleiding van diverse professionals, zelf ervaren hoe het is om op een pumptrack te rijden.
De entree bedraagt 3 euro per dag voor kinderen tot 12 jaar en 5 euro voor kinderen van 12 en ouder. Volwassenen betalen ook 5 euro. Inschrijven voor het open kampioenschap kan op locatie voor 10 euro. Op beide dagen is de pumptrack vanaf 10.00 uur open voor gebruik. Alle info over het evenement vind je op de Facebook-pagina van de organisatie.