Nino Schurter (Scott-Odlo MTB Racing) heeft zijn contract tot 2020 verlengd. Nino Schurter (29) is regerend wereldkampioen crosscountry en zal samen met teammanager Thomas Frischknecht niet enkel een sterk team vormen maar ook jonge renners op hun weg naar de top blijven begeleiden. Eerder bestond er twijfel of Nino Schurter na Rio 2016 naar het wegwielrennen zou overstappen. Met deze contractverlenging is die twijfel helemaal weg.

“De afgelopen veertien jaar heb ik voor Scott gereden. Ik ben erg blij en vereerd aan te kondigen dat ik ook de volgende vijf jaar lid zal zijn van de Scott-familie. Ik ga me volledig toeleggen op crosscountry-racing tot en met de Olympische Spelen van Tokio, 2020.” Nino Schurter

Het palmares van Nino Schurter begint er met ondermeer zeventien wereldbekeroverwinningen en vier keer wereldkampioen meer dan indrukwekkend uit te zien. Doe daar nog brons in Beijing (2008) en zilver in London (2012) bij en je begrijpt dat Nino – na een van zijn meest succesvolle seizoenen ooit – op de gouden medaille in Rio mikt.

“Ik heb schitterende resultaten behaald met Scott en ik kan me geen betere partner voorstellen om mijn doelen te behalen de volgende jaren. Na mijn korte uitstap naar het wegwielrennen, besefte ik dat mountainbike de discipline is waar ik echt in thuishoor. Vanaf nu gaat al mijn energie naar de volgende Olympische Spelen.”


Reto Aeschbacher, Brand Manager van SCOTT Sports vult aan: “Nino Schurter is het uithangbord van Scott Mountainbike en we zijn verheugd ons partnership met zowel Nino als Thomas Frischknecht te verlengen. Ons team kan terugblikken op een erg succesrijke geschiedenis met verschillende wereldtitels en Olympische medailles. We zijn ervan overtuigd dat er in de toekomst nog meer zullen volgen. Mountainbike-racing en crosscountry in het bijzonder zijn nauw verwant met het merk Scott. Het team werkt constant verder aan dat imago en we ondersteunen dan ook de ontwikkeling van een reeks producten waar we erg fier op zijn.”