Niner, fabrikant van schitterende 29″-bikes, pakt uit met een volledig nieuwe crosscountry full suspension. De RKT 9 RDO – vrij vertaald Rocket, Race Day Optimized – wordt een pure competitiemachine waarmee naar de hoogste trede in XC-wedstrijden en marathons zal worden gestreden.

De RKT 9 RDO is gebouwd rond een carbon-frame met de van de Niner Jet en RIP bekende CVA-ophanging.

Dat staat voor Constantly Varying Arc, een volgens Niner specifiek voor 29″-fullies ontworpen veersysteem dat efficiënt blijft doorheen de hele range aan versnellingen.

90 millimeter veerweg moet volstaan voor de RKT. Op vlak van geometrie voor 29″-bikes hoef je Niner al lang niets meer te leren; lage standover-height, korte (439 millimeter) chainstays, 71° balhoofhoek, … de RKT tekent voor snelle respons. Goed nieuws voor de racers: in het frame is ruimte voor twee bidonhouders. Het frame is klaar voor banden tot 2.4″ en stelt het met Boost 148 achteraan.

De RKT 9 RDO komt in twee kleuren: Carbon/Niner Red en Green/Greener en in verschillende afmontages. Het topmodel wordt versierd met de XTR-groep, een RS1-voorvork en Niner Carbon wielen. Daar tel je net geen $10000 voor neer. Het frame wordt natuurlijk ook afzonderlijk verkocht voor $3000.