BIKE MOTION BENELUX – Bij BBB zoals gebruikelijk op Bike Motion een hele reeks nieuwe en verbeterde producten.

BBB denkt alvast vooruit met het oog op een voorspelde strenge winter en geeft ons met de SubZero-handschoen gewoon lekker warme handen tijdens extreem koud en nat weer. Het Trioxx-buitenmateriaal is ademend en tegelijkertijd wind- en waterdicht terwijl de fleece binnenvoering je vingers op temperatuur houdt. De layout met drie vingers in één ‘want-constructie’ (wel elk met een eigen binnenvoering) en de losse wijsvinger voor remmen, schakelen en het bedienen van je smartphone maken de Subzero in ieder geval tot een opvallend kledingstuk.

Verder heeft BBB een nieuwe Dualpressure-pomp die met een simpel knopje aan de onderzijde van de pomp is om te schakelen van hoog volume naar hoge druk. Zowel bruikbaar op normale mountainbikeband als op fatbike- of Plussize-banden. Door een duidelijke manometer kun je behoorlijk nauwkeurig de druk instellen en aflezen. De constructie uit aluminium weegt slechts 209 gram en de ventielkop past op alle gangbare ventielaansluitingen.

Verder zagen we een nieuw mtb-specifiek zadel, de Path. Dit zadel heeft een zeer duidelijk oplopende achterkant waardoor je in de juiste positie blijft zitten als je vol op de pedalen trapt. Een extra steuntje in de rug, als het ware. De brede neus zorgt voor extra ondersteuning en grip als het pad heel extreem omhoog loopt.

BBB springt ook in op de trend naar 1x-aandrijvingen en komt met de MTB-GEAR, een single-ring tandwiel met een narrow-wide profiel voor een betere grip op de ketting. Het tandwiel wordt geleverd in de maten 32, 34 en 36 tands en wordt vooralsnog alleen geleverd voor een 4-arm crank met een BCD van 104 mm waardoor hij op de meeste Shimano-cranks past.

Een nieuwe, veelkleurige bril (de Summit) en een vernieuwde versie van het Forcemount Ti-pedaal met een fraaie titanium as en een superlaag gewicht van slechts 244 gram springen ons verder in het oog.

BBB, extra klein voor vrouwen en andere kleine fietsers

Bij BBB hebben ze begrepen dat de meeste vrouwen niet de afmetingen van de meeste mannen benaderen en daarom hebben ze een aantal van hun accessoires ontworpen in kleine maten. Het siert BBB wel dat ze hierbij niet vermelden dat ze dit speciaal voor vrouwen doen, je hebt immers ook kleine mannen, niet waar? Een stuurpen van 4,5 centimeter bijvoorbeeld. Je krijgt wel een iets zenuwachtiger sturende fiets op die manier, maar je kan tenminste een ( te groot ) kader beter op je maat afstemmen. Overschoenen bestaan bij BBB al vanaf maat 35 en enkele brillen zijn extra smal voor kleine hoofdjes. Niks roze, niks gekruld, noch bloemetjes of pareltjes, maar gewone handige accessoires op maat van kleine fietsers.

BBB, resultaat van de ThinkTank

Enige tijd geleden lanceerde BBB via social media een enquête gericht aan vrouwen met vragen over hoe hun ideale outfit eruit zou zien? De bedoeling was om te weten te komen wat een vrouw nu écht belangrijk vindt. En moet het allemaal roze en flashy zijn? Uit deze enquête is een thinktank ontstaan om verder na te denken en de resultaten naar de praktijk te vertalen. Vandaag kan je op de stand van BBB de fysieke resultaten bewonderen in de vorm van stijlvolle damesfietsshirts. Luisteren naar je doelgroep en er ook echt iets mee doen: een mooi staaltje van samenwerking tussen fabrikant en fietsers.

Gerko van der Graaf & Sara Mertens