Vorige week toonden we reeds wat Trek in petto heeft op Race Day, maar er is nog meer nieuws te vertellen. Ook Trek’s populairste trailbike wordt onder handen genomen. Het nieuwe frame wordt uiteraard voorzien voor de nieuwe Boost-standaard zodat stijvere en sterkere wielen gebruikt kunnen worden. De chainstays op de 29″ gingen van 452 millimeter naar 437 millimeter, eigenlijk net zo lang als de 27,5 Fuel Ex.

Elke Fuel Ex wordt voortaan voorzien van de toonaangevende vering technologie van Trek waaronder RE:aktiv, Active Braking Pivot, EVO link en Full Floater. De op Formule-1-techniek gebaseerde RE:aktiv schokdemper biedt een directe, naadloze overgang tussen de trapefficiency voor kleine oneffenheden en de soepelheid voor grote obstakels. De meeste modellen zijn voorzien van de nieuwe Fox Float EVOL-demper. EVOL staat voor ‘extra volume’ en daarmee is de veercurve van de nieuwe demper vergelijkbaar met de lineaire veercurve die Trek voorheen had op de DRCV-dempers.

Mino Link

Andere nieuwe toevoegingen zijn de Mino link verstelbare geometrie op de Fuel EX 8 en hogere modellen en het nieuwe Control Freak kabelmanagementsysteem op alle carbon Fuel EX 29 modellen. De carbon Fuel EX 29 is ook verkrijgbaar als Project One-uitvoering. Beschikbaar vanaf augustus.