De competitietechnologieën in Shimano’s premium MTB componenten zijn nu geïmplementeerd in de nieuwe SLX M7000 crankstellen, derailleurs, cassettes, shifters, hendels, schijven en naven. De lancering van de nieuwe mid-range off-road SLX-groepset van Shimano bevat veel van de prestatiekenmerken van DEORE XT. De betaalbaarheid, de duurzaamheid en de compatibiliteit maken hem voor bijna elk type mountainbiker geschikt.

Voorzien in een breed scala aan mountainbike-rijstijlen, dat was het uitgangspunt van het nieuwe SLX M7000-ontwerp. Drie types rijders worden met de verschillende aandrijvingen bediend; degene wiens voorkeur uitgaat naar een enkel kettingblad (1×11) vanwege de eenvoud, mensen op zoek naar een optimaal dubbel tandwiel (2×11) en rijders die de verbeterde versnellingsopties en het gemak van een triple (3×10) verkiezen.

Efficiënte aandrijving
De tanden van de lichtgewicht en duurzame 11-speedcompatibele tandwielen (1×11 en 2×11) hebben de kenmerken van de nieuwe Dynamic Chain Engagement-technologie van Shimano en zijn ontworpen voor de verschillende vermogens op elk tandwiel. Zij zorgen voor een verbeterde kettingloop en zijn erg precies in hun schakelprestaties.

In de 2×11 set-up zorgen ‘close gear ratio’-combinaties voor een minimale schakelafstand tussen de versnellingen en kan de rijder in elke versnelling een efficiënt ritme houden. Set-up opties zijn beperkt tot een derailleurcapaciteit van 10-tanden met drie opties (34-24T, 36-26T en 38-28T). 1×11 rijders hebben de optie om 30T, 32T of 34T kettingbladen te combineren met twee cassetteopties (11-40T en 11-42T).

Het 3×10 crankstel met zijn 40-30-22T tandprofiel en Dyna-Sys schakeltechnologie is ontworpen voor consistente schakelprestaties met de meeste efficiënte aandrijflijn. Het nieuwe ontwerp van de 1×11, 2×11 en 3×10 crankstellen is meer dan alleen een prachtige esthetiek maar ook een uitstekend mechanisch ontwerp. Betere trapasafdichtingen verminderen het binnendringen van vocht en vuil en verhogen de levensduur.

Aan de achterkant zijn de lichtgewicht en minimalistisch ontworpen cassettes, waardoor de rijder soepel en nauwkeurig blijft schakelen. 1×11 en 2×11 rijders kunnen tevens kiezen uit een bredere 11-42T cassette voor een uitgebreid low-end bereik. Daarnaast kunnen 3×10 rijders kiezen uit 11-32, 11-34 of 11-36T set-ups met de bestaande cassette.

Schakelen met de SL-M7000-11/10 hendels gebeurt middels ergonomisch ontworpen Rapidfire Plus-shifters, waardoor rijders in één keer drie versnellingen naar beneden kunnen schakelen en met zowel de wijsvinger als de duim kunnen schakelen. De I-spec II bevestigingsopties bieden aanpasbare en veelzijdige opties.


Shimano’s Shadow RD+ technologie biedt strak schakelen met kettingstabiliteit en een vermindering van het klapperen van de ketting dankzij een vergrendelbare derailleurpositie. De schakelkracht van de 11-speed en 10-speed voorderailleurs is verhoogd voor snel en licht schakelen met efficiënte kabelgeleiding.


Rollende betrouwbaarheid
SLX-naven zijn opnieuw ontworpen voor duurzaamheid en betrouwbare prestaties met hoge kwaliteitsafdichtingen en hoekcontactlagers. De achternaven beschikken tevens over een verfijnd en snel schakelmechanisme. Zowel de voor- als achternaven bieden variaties die compatibel zijn met de Boost 110 en 148 standaarden.


Remmen
De op de rijder afgestelde positie van de SLX BL-M7000 hendel zorgt voor een soepele, consistente en voorspelbare bediening van het hydraulische schijfremsysteem en gecombineerd met warmte-uitstralende, tegen modder beschermde 160, 180 of 203 millimeter remschijven.

De nieuwe SLX-groep is beschikbaar vanaf juni.