Polar heeft zonet de nieuwe Polar M450 voorgesteld. Iedereen met een passie voor de fiets geniet van de voordelen die de GPS, hoogtemeting en op hartslag gebaseerde functies van de nieuwe Polar M450 bieden. Ongeacht het conditieniveau en de doelstellingen van de gebruiker geeft de M450, aan de hand van de individuele persoonsgegevens, gepersonaliseerde begeleiding en feedback. Wie traint om topprestaties neer te zetten doorloopt de Polar fitness- en orthostatische test en geeft in detail de gegevens in betreffende zijn/haar fysieke conditie en trainingsachtergrond voor persoonlijke begeleiding in functie van zijn/haar doel. De trainingsweergave op het scherm van de M450 is personaliseerbaar zodat gebruikers beschikken over de gegevens die voor hen van belang zijn. Compatibele Polar fietsaccessoires ondersteunen de individuele prestaties en vooruitgang.

De Polar M450 bouwt verder op Polar’s reeds geprezen product design. De kleine fietscomputer is licht, aerodynamisch en spatwaterdicht. Nieuw voor fietscomputers is de geïntegreerde LED-verlichting om de zichtbaarheid en de veiligheid van de fietsers te verhogen. De M450 is compatibel met diverse Polar Bluetooth® Smart optionele sensoren, zoals de H7 hartslagsensor, de snelheids- en trapfrequentiesensoren en Kéo Power, waarmee gebruikers over nog meer mogelijkheden beschikken om hun fietsprestaties te verbeteren.

De M450 is uitgerust met een performante GPS-technologie die garant staat voor een hoge nauwkeurigheid en een laag energieverbruik. De eenvoudig te gebruiken M450 toont tijdens een fietsrit de snelheid, afstand en locatie. Via de ‘Back to Start’ functie gidst de fietscomputer je terug naar je vertrekpunt. De geïntegreerde barometer zorgt voor nauwkeurige hoogtemeting en de unieke Polar-only Smart Coaching functies betekenen een echte toegevoegde waarde. Zij zorgen voor efficiëntere trainingen. De M450 geeft gebruikers trainingsbegeleiding en informatie over het trainingseffect. Via de Polar Flow-webservice kan zelfs de trainingsbelasting en de hersteltijd geraadpleegd worden.

De gratis Polar Flow webservice en bijhorende app vervolledigen de Polar M450 gebruikerservaring. De app – beschikbaar voor iOS en Android – maakt het mogelijk om na afloop of onderweg snel je gegevens te synchroniseren via Bluetooth® Smart. Voor een meer gedetailleerde analyse van de trainingsresultaten kan de gebruiker inloggen op de Polar Flow webservice en de data synchroniseren via een internetverbinding en de meegeleverde USB kabel die eveneens gebruikt wordt om de batterij van de fietscomputer op te laden. Het Polar Flow ecosysteem voorziet toekomstige firmware en software updates. Polar Flow voorziet wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse overzichten entraininganalyses. Dit maakt het gebruikers makkelijk om hun vooruitgang op te volgen op een moderne visuele manier. Polar Flow biedt ook de mogelijkheid om ritten te plannen en om prestaties te delen met vrienden of de rest van de sportieve community.

De witte Polar M450 zal beschikbaar zijn vanaf het derde kwartaal van 2015 voor een adviesverkoopprijs van 159,90 euro en 199,90 euro inclusief de Polar H7 hartslagsensor. De optionele kleurencovers in zwart, geel en rood zijn verkrijgbaar aan een adviesverkoopprijs van 14,90 euro per stuk in de officiële Polar webstore.