De ijzel in het noorden van Nederland is weer gesmolten, dus kan er weer gefietst worden. Op zaterdag 9 januari staat er in Gieten een spectaculaire nachtelijke toertocht op de agenda. Warme kleding aan, lampjes monteren en genieten van de winterse mogelijkheden op de mountainbike!

Mountainbiken in het donker is lang niet overal toegestaan en er wordt de laatste tijd een levendige discussie gevoerd over de wenselijkheid van mountainbikers met felle lampen in het bos. De lichtbundels die van links naar rechts en van boven naar beneden over de bospaden schijnen, kunnen dieren storen en laten schrikken. Om die reden is het op veel plaatsen niet toegestaan om je na zonsondergang op de mountainbikepaden te begeven. Dit evenement is je kans om eens op een legale manier kennis te maken met de leuke kan van nightbiking, want zowel Staatsbosbeheer als de gemeente Gieten hebben hun toestemming verleend voor de organisatie van deze nachtrit, zo leert navraag bij organiserende club MTB de Hondsrug.

De toertocht leidt je over een spectaculaire singeltrack door, rond en om het zwembad Zwanemeer en Zwanemeerbos te Gieten. De toertocht is ongeveer 8 kilometer lang en kun je zo vaak rijden als je wilt. Bij de doorkomst in het zwembad is een verzorgingspost aanwezig. Het leukste en gezelligste gedeelte van de route loopt door het zwembad. Bezoekers genieten hier van een spectaculaire lichtshow van rijdende mountainbikespots.

Alle informatie over het evenement vind je op de website van de organisatie.