De Belgische Fietsersbond en Gracq slaan de handen in elkaar om een fietsvriendelijke toekomst mogelijk te maken. Tot 15 augustus kunnen fietsers via het platform My Bikeworld’ (www.mybikeworld.be) hun gedroomde fietsproject op de kaart zetten, om zo hun omgeving fietsvriendelijker te maken. Een zone 30 om problemen in de straat op te lossen? Een fietsersbrug op de route? Alle mogelijke dromen, oplossingen en ideeën zijn welkom.

Fietsers die hun omgeving fietsvriendelijker willen maken, kunnen een foto, schets of tekening van hun originele oplossing uploaden op de website van My Bikeworld. Nadien kunnen ze hun vrienden, familie en kennissen overtuigen om via sociale media voor hun idee te stemmen. Zo maken ze kans op de uitvoering van hun project.

Na afloop kiest de professionele jury per gewest (Vlaanderen, Wallonië & Brussel) één winnaar uit de tien fietsprojecten die de meeste publieksstemmen kregen. De winnende projecten worden gevisualiseerd in 3D en aan de beslissende instanties voorgesteld.