Oudenaarde was al de wielerstad bij uitstek, maar krijgt er nu ook een mountainbikewedstrijd bij. De Mountainbike van Vlaanderen (11-13 augustus 2017) wordt een totaalevenement voor competitierenners, recreanten, sportieve kinderen en hun fans. Drie dagen lang wordt Oudenaarde in augustus 2017 de place to be voor mountainbikefans. De Mountainbike van Vlaanderen is een driedaagse mountainbikewedstrijd waarin zowel competitierenners als recreanten het mooiste van de Vlaamse Ardennen kunnen verkennen. Want rond roemrijke namen als de Koppenberg en Oude Kwaremont bulkt het van de bosjes en velden waarin mountainbikers hun hart kunnen ophalen.

Na een intense proloog op vrijdagavond 11 augustus wachten twee loodzware ritten die het peloton over de flanken van Vlaanderens bekendste hellingen zullen voeren. Op zaterdag 12 augustus wacht de koninginnenrit van 144 kilometer en 2400 hoogtemeters, op zondag 13 augustus is de slotetappe 100 kilometer en 1540 hoogtemeter rijk. Start en finish bevinden zich aan de charmante Donkvijver in Oudenaarde. Uniek is dat deelnemers niet alleen solo kunnen starten, maar dat er ook een estafettesysteem is voor duo’s en kwartetten. Bedrijven kunnen strijden voor de Business Trophy en e-bikers krijgen een eigen klassement.

De Mountainbike van Vlaanderen is echter meer dan alleen maar de driedaagse rittenwedstrijd. Op zaterdag 12 augustus zijn er op de Donkvijver wedstrijden in het kader van de Flanders Kids Series voor kinderen van zeven tot en met veertien jaar. Op zondag 13 augustus is er een toertocht voor recreanten, die van de Belgische wielerfederatie KBWB meteen het unieke label Belgian VTT Happening 2017 kreeg toegekend. Er is ook een expozone voorzien met constructeurs uit de fietswereld, en er wordt gedacht aan een wedstrijd voor G-sporters. Kortom: voor ieder wat wils! Inschrijven voor de driedaagse wedstrijd kan vanaf vandaag op www.mountainbikevanvlaanderen.be. Tot 28 februari geldt een voordeeltarief. Plaatsen zijn beperkt! De Mountainbike van Vlaanderen is een organisatie van Summerbike, een vereniging samengesteld door Oudenaardenaren Hendrik De Preester, Peter Deconinck en Simon Lamon. Mountainbike.be is de hoofdsponsor van het evenement.