Toys for

Een binnenband, multitool, tubelussplugs, wat contant geld, energierepen, een regenjas en…een zakmes. Noem het jeugdsentiment, survivalinstinct of een fetisj, maar wat ons betreft blijft een zakmes een musthave voor je rugzak. In menige situatie redde hij ons al. Een gescheurde buitenband? Met het mes sneden we een stukje rubber op maat om het in de band te leggen. Hongerig onderweg? Even de winkel inrennen en smeren maar met het mes.

Eén van de merken die messen maakt waar je u tegen zegt, is CRKT. Oftewel, Columbia River Knifeand Tool. Ze maken alles van gruwelijk grote messen, tot mooie, slanke, goed doordachte messen die perfect in je togo bikepack passen.

In onze rugzak prijkt de CRKT K.I.S.S met kartelranden. Voor hen die het KISS principe niet kennen: dit is ooit bedacht door Lockheed Martin’sSkunk Works afdeling. Keep It Super Simple. Het mes bestaat uit één simpel snijvlak, voorzien van een kleine zaagvertanding bij het lemmet. Het mes is met één hand open en dicht te klappen. Gemaakt van 3CR13 roestvrij staal en gezandstraald voor een strakke look. Opgevouwen is het mes 57mm groot, lekker handzaam dus.

€ 43

Crkt.com