Cedrics wasmiddelen

Wat krijg je wanneer je Cedric Gracia samen met een paar scheikundigen laat brainstormen over onderhoudsproducten en sealants? Op die manier is het merk Monkey’sSauce ontstaan. Het merk brengt voornamelijk fietsshampoo en tubeless sealant op de markt, maar voorziet ook nog in verschillende andere producten om het onderhoud van je geliefde fiets te vereenvoudigen en verbeteren.

Ze stuurden ons hun shampoo en sealant en lieten ons de eigenschappen van dichtbij bekijken. De sealant moet volgens de producent het midden bieden tussen een uitstekende duurzaamheid en goede lekbestendigheid. Door een laag viskeuze latex te gebruiken zou deze sealant de zijflank van de band coaten om een snellere dichting te verzorgen. Hierdoor ontstaat er geen onbalans door het gewicht van de vloeistof die soms op één plaats blijft zitten. Door deze snelle werking is het product te gebruiken in alle soorten fietsen, maar ook onder lage druk in een mountainbikeband. Ons setje 29 x 2,35 Schwalbe Magic Mary’s slikte stevig wat Monkey’sSauce Sealant.

De fabrikant raadt aan iedere twee maanden product toe te voegen. We vermoeden omdat het product tegen de zijflank aanzet en daardoor minder operationeel is wanneer het al langer in de band zit. Op dit moment zijn we met sealant op pad van Stans, Specialized, Schwalbe, Monkey’sSauce en Squirt en geven we het product met het minste onderhoud de voorkeur. Al zegt dat niets over de lekbestendigheid. Dat oordeel vellen we op termijn.

De Monkey’s Sauce Sealant kost 29,97 euro per liter en is ook in 150ml, 250ml 500ml en 5liter beschikbaar.

Cedric Gracia’sshampoo doet ons omwille van de groene kleur en het logo veel denken aan het Amerikaanse Gas Monkey. Het product is te gebruiken op alle materialen waaronder carbon, aluminium en staal.Daarnaast mag je het zonder problemen op je remschijven, vering en ketting aanbrengen. Het product werkt het beste wanneer je het gedurende een paar minuten laat intrekken en daarna overvloedig afspoelt met water. Geen opmerkingen hier, de shampoo doet zijn werk. We konden nergens terugvinden of het product biologisch afbreekbaar is.

Voor een bus van 1 liter betaal je 12,99 euro.