Laten we eerlijk zijn, iedereen maakt wel eens een schuiver op de fiets. Prof of amateur, valpartijen horen er helaas bij. Gelukkig kom je er meestal met de schrik vanaf, of loop je weg met wat schaafwonden. En toch valt juist daar flink wat te winnen en dat is precies wat Master Plaster wil bereiken: een snellere genezing van schaafwonden mét meer comfort.

Master Plaster werkt met een coating op het wondkussen. Deze coating zorgt ervoor dat schaafwonden twee keer sneller genezen. Ook zorgen de pleisters ervoor dat je flink wat minder ongemak ervaart tijdens de genezing. Zo kan je bijvoorbeeld met de pleister gewoon onder de douche.

Dat deze kit standaard in iedere sporttas hoort te zitten, hebben diverse teams ontdekt. Zo is Master Plaster te vinden in de inventaris van Rabo Liv, Roompot en het CST Superior Brentjens MTB Racing team. Op deze manier zijn zij goed voorbereid op mogelijke valpartijen en kunnen ze ervoor zorgen dat hun renners weer nét dat beetje sneller fit zijn.

Medeoprichter René Koppert: “Als ex-prof weet ik hoe vervelend schaafwonden kunnen zijn. Mijn fietsvriend en arts Huub Hogenbosch verbaasde zich erover dat binnen de wielersport nog steeds de gedachte heerst dat het laten opdrogen van schaafwonden de beste behandeling zou zijn. Er is een veel betere oplossing mogelijk. Vanuit onze passie voor de wielersport hebben wij toen Master Plaster opgezet. Wij hebben de overtuiging dat hiermee een onfortuinlijke renner echt geholpen wordt.”

Master Plaster biedt een aantal verschillende kits aan. Een kit bevat alles wat nodig is om een schaafwond te behandelen. Kijk op www.MasterPlaster.eu voor meer informatie of om je kit direct te bestellen.

We hebben op de redactie een kit liggen. Niet dat we er echt naar uitkijken, maar de volgende keer dat we de weg van dichtbij bestuderen, gaan we de Master Plaster eens gebruiken.