Marianne Vos heeft op Tweede Paasdag in Nieuwkuijk met een overwinning haar rentree gemaakt na een rustperiode van dik twee maanden. Ze had sinds het WK veldrijden – mede door een hamstringblessure – geen wedstrijd meer gereden. Bovendien keerde Vos hier terug op de mountainbike. Ze zal tijdens het komende seizoen meer dan tevoren op de mountainbike uitkomen, omdat ze in 2016 wil deelnemen aan de Olympische Spelen op de mountainbike. De wedstrijd in Nieuwkuijk was een relatieve thuiswedstrijd voor de uit Brabant afkomstige Vos. Ze klopte regerend nationaal kampioene Anne Terpstra in de eindsprint.

Vos startte de wedstrijd achteraan, maar kon meteen naar voren opschuiven en al in de eerste ronde samen met Anne Terpstra en Annemarie Worst wegrijden van de rest. “We waren aan elkaar gewaagd. Anne en Annemarie zijn echt goede MTB-coureurs. Nationale top. De samenwerking ging goed, maar voor mij was het toch even afwachten hoe het zou voelen na anderhalf uur wedstrijdintensiteit. Maar dat bleek prima te zijn. Gaandeweg de wedstrijd liep het zelfs beter. Ik merkte wel, dat ik niet zomaar van de anderen weg zou rijden. Ze waren erg sterk, al moest Annemarie Worst kort voor het einde lossen”, reageerde Vos na de wedstrijd.

Pearl Izumi Benelux Cup
Paasbike in Nieuwkuijk was tevens de eerste wedstrijd van de Pearl Izumi Benelux Cup die dit jaar nieuw leven ingeblazen kreeg. Bij de heren won de Belgische renner Bart De Vocht. Michiel van der Heijden werd tweede, Hans Becking vervolledigde het podium.