Vier zuigers vooraan, twee achteraan, dat is heel kort door de bocht het concept van de nieuwe Magura MT Trail carbon schijfremmen. Diepgaand onderzoek en de inzet van alle technische know-how van de ingenieurs van Magura heeft tot deze oplossing geleid.

Kijken we naar het bestaande Magura-gamma, dan merken we met de MT7 een rem met superieure remkracht en met de MT8 een rem met een bijzonder laag gewicht. De Magura-ingenieurs hebben zo de twee zuigers van de MT8 gecombineerd met de vier zuigers vooraan van de MT7 om zo tot een nieuwe rem voor trailbikes te komen. De MT Trail Carbon richt zich specifiek voor trailbikes met een veerweg tussen 120 en 160 millimeter.

Het gewicht heeft de MT Trail Carbon met 332 gram alvast mee. Daarmee is hij maar liefst 17% lichter dan de MT7 en slechts 33 gram zwaarder dan de MT8. In de plaats daarvan krijg je wel verbeterde remprestaties en perfecte controle. Om aan dat gewicht te komen, maakt Magura gebruik van Carbolay-remgrepen en Carbotecture SL-bevestigingspunten.

Het uiterlijk van de MT Trail is – met een diepzwart carbon remgreep en een high-gloss chrome afwerking aan de zuigers – erg geslaagd. Magura biedt een breed aanbod aan remblokken en schijfgroottes. De Shiftmix-klem houdt je cockpit netjes opgeruimd.