Wat als je nog nooit op een racefiets of mountainbike hebt gereden of een duwtje in de rug wel kunt gebruiken? Het Liv Women’s Event is dan een ideale plek. Afgelopen zaterdag (2 juni), tijdens de eerste editie van deze wieler – en mountainbikehappening, kregen honderd fietsende vrouwen een pak tips. En daar bleef het niet bij: uiteraard sprongen de sportievelingen op de fiets voor een rit. Een verslag.

Met goede koffie – geen koffie, geen fietsrit… – en een healthy snack worden zij ontvangen. Sommigen kleden zich ter plekke om, anderen komen al in wielerkloffie naar deze geweldige fietslocatie, midden op de Veluwe. Voor alle deelnemers, beginners en gevorderden, lonkt een ritje op de testfietsen van Liv. Zowel racefietsen als mountainbikes staan uitdagend te wachten op een tijdelijk baasje.

Wie niet met de Liv – fietsen bezig is, kijkt wel om zich heen. Het gezelschap is er eentje waar je u tegen zegt: uit alle windstreken zijn er bekende sporters naar het evenement gekomen. Fietssters herkennen meteen de gezichten van Marit Bouwmeester (wereld kampioene, Europees kampioene en olympisch kampioene zeilen), Nicolien Sauerbreij (olympische kampioene snowboarden), Lilian de Geus (olympisch surfster) en Rutger Tijssen (schaatscoach van vele olympiërs). Special guest is Ireen Wüst, die vanwege haar successen tijdens de Winterspelen in het zonnetje wordt gezet; ze krijgt een gouden helm cadeau.

Benieuwd naar een impressie van deze dag? Bekijk hier de aftermovie!