Herfst, dat betekent vroeg donker. Zorg ervoor dat je ziet, maar vooral gezien wordt. Wij zochten vier spulletjes voor je uit waarmee je een overduidelijk weggebruiker wordt.

Pearl Izumi BioViz

Hoewel fluorescerende materialen overdag heel effectief zijn, zet Pearl Izumi bij weinig licht de technologie van reflectie voor jou aan het werk. Door reflecterende materialen op strategische plekken aan te brengen die gelijktijdig bewegen, word je snel herkend als een mens op een fiets. Met Pearl Izumi BioViz Design legt Pearl Izumi de lat op het gebied van zichtbaarheid hoger. De BioViz-technologie is verwerkt in andere de Elite Thermal-fietsbroek waarbij de afwerking aan de onderkant in ‘screaming yellow’ zorgt voor extra zichtbaarheid in donkere omstandigheden. Daarnaast is de broek reflecterend in alle richtingen.

Maar ook de Thermal armstukken en de Thermal Conductive handschoenen houden je niet enkel warm maken je een duidelijk zichtbare weggebruiker.

Elite Candea LED bidon

Een lichtgevende bidon? De Elite LED bidon is voorzien van MicroLED-verlichting zodat je steeds opvalt in het donker. Met een inhoud van 650 milliliter heb je genoeg drinken bij je voor een flinke winterrit en de drie verlichtingsstanden zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent.

Light&Motion Urban 500

De Urban 500 lamp van Light&Motion is zowel geschikt voor dagelijks gebruik naar het werk als voor de singletrack-liefhebbers. De Urban 500 heeft een maximale output van 500 lumen, beschikt over de beste LED-lampjes en heeft zelfs 180 graden zichtbaarheid. Ook handig: vier levels om aan te geven hoe het opladen van de batterij ervoor staat. Oplaadbaar via USB, weegt slechts 121 gram en heeft een gebruiksduur van 1,5 uur tot 6 uur, afhankelijk van de stand.

Proviz Switch Jacket

Opvallende kleding dragen is in deze donkere dagen het best om als zwakke weggebruiker zo goed mogelijk op te vallen. Dat gegeven heeft ook fabrikant Proviz goed begrepen om zich daarin te gaan specialiseren. Met hun omkeerbare, langs twee zijden te dragen, Switch Jacket is men zowel overdag als ’s avonds zeer opvallend gekleed. Voor de andere weggebruikers komt dat de zichtbaarheid en de daaraan verbonden veiligheid van de fietser ten goede. Overdag in opvallend fluo geel en in het donker in reflecterend materiaal dat de straatverlichting en lichten van voertuigen reflecteert. Het Proviz Switch-fietsvest is uit waterbestendig materiaal vervaardigd. Voor een goede interne verluchting is het rugpand geperforeerd en zijn er twee verluchtingsopeningen voorzien.