Compact en krachtig

Lezyne, het bedrijf van Truvativ-oprichter Micki Kozuschek, maakt accessoires en componenten die degelijk afgewerkt zijn en garant staan voor kwaliteit. De producent heeft zo bijvoorbeeld een enorme reeks aan verlichting. De Lite Drive/KTV Pro set is er daar eentje van en levert je een compacte, krachtige lichtset op, bestaande uit een voor- en achterlicht. De Lite Drive biedt met een lichtsterkte van 1000 lumens een stevige lichtbundel voor dergelijk compact formaat en kan dit anderhalf uur volhouden. De lichtbundel is vrij compact en dat is vanzelfsprekend gezien het gebruik van twee leds die langs elkaar en recht vooruit zijn opgesteld. Lezyne pakt uit met een gigantische autonomie van 87 uur, weliswaar tegen amper 15 lumens aan lichtopbrengst. In dat geval is het voorlicht bruikbaar om mee gezien te worden, allesbehalve om iets mee te zien. Dankzij de stevige rubberen bevestigingsstrip en het opvulstuk is het licht eenvoudig te monteren rondom je 31,8 of 35 millimeter stuur. De Lite Drive is tevens te bedienen met de optioneel verkrijgbare bekabelde remote.

De KTV Pro is een ultracompacte achterlamp met een sterkte van maximaal 75 lumens aan rood licht in ‘Daytime Flash’ modus. Het lampje kreeg verbeterde reflectoren zodat de zichtbaarheid langszij geoptimaliseerd werd en er een totale zichtbaarheid van maar liefst 270 graden ontstond.

Beide lampjes in deze set zijn eenvoudig op te laden via het meegeleverde micro-usb-kabeltje. De mooie setprijs is 89,95 euro.