Zichtbaarheid is alles

Zelfs als doorwinterde fietser kan je je er enorm aan ergeren: iemand die in het pikkedonker het niet belangrijk genoeg lijkt te vinden om zichzelf zichtbaar te maken. Het gebeurt veel te vaak. Je merkt de persoon op het allerlaatste moment op en moet daardoor uitwijken of in de ankers. Levensgevaarlijke taferelen. Stel nu dat je jezelf voor relatief weinig geld goed zichtbaar kan maken en daarbij zelf ook nog iets kunt zien? Daar ga je toch onmiddellijk voor? Lezyne heeft hiervoor een top gamma van bijzonder doordachte en goed afgewerkte verlichting voor je klaarliggen. Neem zo bijvoorbeeld de combinatie van de Lite Drive 800XL en de Laser Drive.

De Lite Drive 800XL windt er weinig doekjes om: dit voorlicht combineert twee krachtige led diodes met een MOR optisch reflecterende lens. Door de opbouw van de MOR (Maximum Optical Reflection) lens zorgt deze voor een breder en groter bereik. De lichtstralen worden niet alleen in een rechte straal maar ook in een brede bundel gereflecteerd, waardoor je lichtbeeld breed en open is. Combineer dat met de lichtsterkte van 800 lumens en een batterijduur van 1 uur en 20minuten in de sterkste stand en je kan weer een heel eind door. Opladen kan eenvoudigweg met de meegeleverde micro-USB kabel. Voor 59,95 euro is dit voorlicht van jou. Optioneel kan je het ook op je helm monteren met de verkrijgbare Helmet Mount.

Met het Lezyne Laser Drive achterlicht baken je je eigen fietsenpad langs je af. Dit achterlicht met een lichtsterkte van 250 lumens is niet alleen van bijzonder ver goed zichtbaar, het zet ook twee laserlijnen links en rechts van je op de grond. Deze strakke rode lijnen creëren als het ware een optische barrière waardoor je jezelf duidelijk in het wegbeeld neerzet. We zijn bijzonder te spreken over dergelijke vernieuwingen en waren dan ook bijzonder enthousiast om ermee op pad te gaan. Niet alleen wij reageerden positief, we vroegen aan enkele bestuurders die samen met ons aan het stoplicht stonden te wachten hoe zichtbaar het ons maakte. De reacties waren bijzonder goed. Niet alleen geeft de 250 lumens lichtsterke rode gloed je een groot bereik: wanneer de wagen nadert, ziet hij ook nog eens de lijnen langs je waardoor hij direct de neiging krijgt om je meer ruimte te geven. Ideaal toch?! Afhankelijk van de gebruikte stand heb je tot maximaal 17 uur en 30 minuten aan verlichting. Tijdens onze rit van 3 uur bleef het licht op de ‘day flash 1′ stand probleemloos branden dus die opgegeven 4 uur lijken ons ook wel haalbaar. Ook voor dit licht gebruikt de fabrikant een micro-USB oplaadkabel. Voor 59,95 euro baken je je eigen fietsenpad af en maak je jezelf super zichtbaar.

De montagestrap van de Leyzne verlichting is stevig en duurzaam, maar zorgt bijvoorbeeld met een 35millimeter stuur wel voor wat stevig sleurwerk om het te bevestigen. Hoe dan ook, voor goede zichtbaarheid kan ons dat op zich weinig schelen. Dit is topmateriaal.

www.lezyne.com | Prijs € 59,95