Sram pakt uit met een geheel nieuwe lijn aan remmen. Remkracht, controle en een nieuw design, gericht op de noden van de hedendaagse crosscountry en trailrijder, zijn de kernwoorden

Level

Level maakt gebruik van dezelfde technologie die Loic Bruni naar de wereldtitel downhill remde. Maar deze keer komen de remmen in een smaller en lichter pakket. Remkracht en controle worden bekomen door een remhendel met DirectLink™ -design en calipers met twee zuigers. Reach adjusters zijn netjes verborgen zodat het hele pakket een erg mooi en opgeruimd uiterlijk krijgt. En met vijf verschillende opties maakt Level het mogelijk de perfecte set-up te vinden.

Het Level-gamma vervangt de bestaande Sram XX, X0, DB5 en Avid DB3 en DB1.

Level Ultimate

De Level Ultimate is de ultieme rem voor crosscountry-racing en light trail riding. De gebruikte technologie is vergelijkbaar met de remmen die Loic Bruni gebruikt op zijn downhill-bike maar dan verpakt in een kleiner, slanker en lichter pakket, gericht op XC-racing. Carbon hendels en het DirectLink™-design zorgen voor een directe en precieze controle van de remmen. De twee zuigers zorgen er tevens voor dat het remgevoel gedurende de hele afdaling identiek blijft.

318 gram voor 324 euro, dat is bijna een euro per gram voor een superlicht, knap en performant remmensetje.

Level TLM en TL

Level TLM en TL hebben hetzelfde inzetbereik als Level Ultimate, maar is een klein beetje zwaarder en een stuk goedkoper. Carbon hendels zijn hier vervangen door aluminum versies. De TLM en TL kan je best vergelijken met de huidige Guide-remmen van Sram.
De TLM komt op 207 euro, de TL wisselt van eigenaar voor 111 euro.


Level T en Level

De Level T en Level zijn de instapversies van de Level-reeks, is mooi, biedt veel remkracht en controle en houdt je centen netjes in je zakken. 89 euro is een wel erg scherpe prijs voor een remmensetje. De Level doet het met 69 euro nog beter.