65.000 toeschouwers! De UCI Mountain Bike World Championships van vorig jaar brak alle records. Het was het grootste mountainbike-evenement tot nu toe. Elf maanden later keren ’s werelds beste atleten terug naar Zwitserland voor de negende ronde van de Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup. De downhill en de cross country elite zijn van 9 tot en met 11 augustus te bewonderen in Lenzerheide. Het evenement is niet alleen van belang voor de wereldbekerpunten, maar het is ook de laatste wereldbeker op Europese bodem. De strijd in Lenzerheide wordt de generale repetitie voor regerend kampioenen Rachel Atherton, Loïc Bruni, Kate Courtney en lokale held Nino Schurter voor de UCI Wereldkampioenschappen in Canada van dit jaar.

Zwitserland is het epicentrum van de cross country-gekte. De toeschouwers zijn de luidste ter wereld en dat zal dit jaar niet anders zijn. Fans kunnen zich verheugen op een première in Lenzerheide, de Cross Country Short Track (XCC) zal voor de eerste keer tijdens de Zwitserse wereldbeker worden verreden. De spannende sprintdiscipline, die Mathieu van der Poel al een paar keer op zijn naam wist te schrijven, bepaalt niet alleen de startvolgorde voor de hoofdrace op zondag, maar atleten vechten ook voor essentiële wereldbekerpunten.

Krijgt de Zwitserse held Nino Schurter de toeschouwers al op de banken voor de race op zondag? Zijn concurrentie zal hem niet zomaar laten gaan, dat is zeker. Of het nu gaat om Gerhard Kerschbaumer, Henrique Avancini of Schurter’s landgenoten Florian Vogel en Mathias Flückiger: de kandidatenlijst voor de winst is lang.

Ook het vrouwenveld zal een enorme dosis spanning met zich meebrengen. De Amerikaanse wereldkampioen Kate Courtney keert terug naar de oevers van de Heidsee met geweldige herinneringen aan de spannende race van vorig jaar. Ze wist een extra versnelling te vinden in de slotfase, die genoeg was om Annika Langvad te passeren en de wereldtitel te pakken. Zal ze het succes van vorig jaar in Lenzerheide kunnen herhalen of vieren de Zwitsers ook een overwinning bij de vrouwen? Met Alessandra Keller en Jolanda Neff hebben ze twee zeer sterke kandidaten aan de start, die een extra boost zullen krijgen van het thuispubliek.

De laatste wereldbeker in Europa van het jaar, die plaatsvindt van 9 tot 11 augustus in Lenzerheide, belooft een spannend raceweekend te worden met de absolute toppers. Wil jij hierbij zijn? Op onze Facebookpagina hebben we momenteel een toffe actie lopen waarbij je kans maakt op twee tickets. Ga snel naar onze Facebookpagina en doe mee!