De Genesis Lifebeam is de nieuwste innovatie op het conto van Lazer. De oudste helmenfabrikant van de wereld hield de functie van een fietshelm tegen het licht en voegt nu een hartslagmeterfunctie toe. Geen vervelende borstband meer nodig om te zien hoezeer je in het rood gaat.

De sensor werd vooraan in de hoofdband ingebouwd en staat in communicatie met een zender achteraan de helm. De zender kan via 2 manieren communiceren met externe apparaten. U kan kiezen voor bluetooth of ANT+. Het systeem is geheel schokvrij waardoor je het ook bij zware mountainbike-ritten kan gebruiken. Daarnaast trotseert het ook vochtige omstandigheden. Volledig opgeladen ben je verzekerd van twintig uur werking.

Het Lifebeam systeem werd ingebouwd in de fel bejubelde Genesis-helm. De Genesis was al een Lazer-klassieker dankzij het bekroonde rollsys-systeem. Hiermee regel je de fitting bovenaan de helm. De kabelstructuur zorgt voor de perfecte omsluiting van het hoofd en vermijdt drukpunten. Deze in-mold helm is vervaardigd uit zes stukken en bevat negentien ventilatiegaten. Hij is beschikbaar in medium en large.

De Lifebeam komt op 230 euro winkelprijs, wat maar 70 euro meer is dan een standaard Genesis. Daar kun je zelfs geen borstband voor kopen.