Opvallend beschermd

Het Belgische Lazer heeft er geen moeite mee om hoogwaardige afwerking te bieden tegen faire prijzen. Met de Blade + Mips helm zet de fabrikant een helm op de markt die dezelfde stijl heeft als zijn top-level Z1 helm en dat voor 95 euro. Het model gaat ondertussen al een paar jaar mee doch is hij door de toevoeging van het Mips-systeem up to date als het gaat over crashbescherming.

In onze hi-visibility ‘flash yellow‘ kleurstelling springt de helm stevig in het oog, maar de mooie lijnen zorgen ervoor dat dat allesbehalve stoort. De helm weegt in maat large (58 tot 61 cm hoofdomtrek) 335 gram en is daarmee zeker niet zwaar voor deze prijsklasse met toevoeging van een Mipslayer met lage frictie.

Om de helm goed op je hoofd te laten passen, is hij niet alleen verkrijgbaar in verschillende maten, maar ontwikkelde Lazer ook de zogenaamde Head Basket die onderdeel uitmaakt van het Advanced Rollsys System. Met dit systeem omsluit je je hoofd perfect bij het aanspannen via de stelknop bovenop de helm. Het zit aangenaam comfortabel en bleef goed zitten tijdens onze testrides.

Met de Lazer Blade + koop je dus een hi-end ogende helm voor een fijne prijs, zonder dat je goede features misloopt! Bij de helm zit trouwens ook een extra padding geleverd.

www.lazersport.com