BIKE MOTION BENELUX – Bij ons ‘crosscountry-rondje’ over de beurs kwamen we nog een paar interessante producten bij verschillende fabrikanten en importeurs tegen, die we je niet willen onthouden. Opvallend bij sommige producten was dat felle kleurtjes of kleuraccenten de boventoon voeren. Zo zagen we bijvoorbeeld een nieuwkomer op de pedalenmarkt Issi, die naast zwart en grijs ook neongele, rode, groene en roze SPD-compatibele pedaaltjes op de markt brengt. Hetzelfde vette kleurenschema is terug te vinden in de helmen van het merk SevenIDP.

‘Full black’ ontbreekt echter ook niet, maar dan wel in een serieus winterproduct in de vorm van de machtige Japanther winterschoenen van het merk 45North. Driedubbele sluiting en volledig waterdichte materialen zorgen onder de meest extreme weersomstandigheden voor warme voeten.

Summum is een nieuw wielenmerk waarvan de velgen ontwikkeld zijn door de wielspecialisten van Sabma (ook bekend als servicepunt van Fox-vering) en gespaakt rond de nieuwe NoTubes Neo-naven. Die naven zijn volledig compatibel met alle moderne standaards op het gebied van astechnologie en inbouwbreedtes, inclusief Boost110/148. De Neo-naven zijn bovendien voorzien van iets bredere en grotere lagers ten opzichte van de overbekende NoTubes 3.30 naven en zijn daarom nog beter bestand tegen zwaar offroad-gebruik.

Bij diverse kledingfabrikanten, zoals hier bij GripGrab, zien we een uitgebreide collectie producten in High-Visibility-uitvoering, waardoor je komende winter niet alleen goed beschermd, maar ook veilig over straat kunt.