Klein maar fijn

Karcher kennen we allemaal van de gele hogedrukreinigers. Het merk heeft veel meer in zijn assortiment dan enkel dat, maar maakt die reinigers nu ook op kleine schaal. De Karcher OC3 is een erg compacte reiniger met ingebouwd waterreservoir en accu, klaar om mee te nemen. We hebben allemaal weleens ergens gestaan en gezocht naar iets om de fiets toch van de grootste vuiligheid te ontdoen, voordat we hem terug mee naar huis namen in de auto of op de drager. Vaak was het wel aanwezig, maar vreesden we voor onze kwetsbare lagers. De Karcher OC3 zou dit probleem van de baan helpen.

Mini
Compact is echt wel het woord om de OC3 te beschrijven. Het toestelletje meet amper 28cm x 23,5cm x 20cm en zou daarmee de kleinste reiniger van zijn soort zijn. In het onderste deel van het toestel vinden we de oplaadbare ingebouwde accu, motor en een opbergplaats voor de slang en spuit. Bovenop zit een transparant reservoir voor 4 liter water dat op z’n plaats gehouden wordt door een hendel bestaande uit twee delen. Gevuld en gebruiksklaar weegt hij net meer dan 6 kilogram. Onder onze OC3 zit nog een extra opbergvak geklikt met daarin een paar handige accessoires voor het reinigen van de fiets. Naast detergent vinden we er ook een borstel met zachte haren en een microvezel doek in terug.

4 liter aan water lijkt weinig, maar dat valt relatief gezien mee. De Karcher OC3 laat door zijn naam vermoeden dat we met een hogedrukreiniger op pad zijn. Dat is totaal niet het geval. De zachte en lage druk is net toereikend genoeg om je fiets mee af te spoelen. Het toestel verbruikt hierdoor maximum 2 liter per minuut, waardoor je je fiets normaal gezien volledig moet kunnen afspoelen.

Wanneer onze fiets onder de modder hing (lees: vloeibare modder, geen kleverige brij) en die modder nog nat was, ging het afspoelen vlot en makkelijk. Wanneer we op onze lokale mijnterrils gingen rondploeteren bleek het reservoir van vier liter en de druk van de OC3 niet toereikend.

Het product dient daarom in onze ogen ook niet om je fiets in alle omstandigheden volledig mee te poetsen, maar wel om je vriend op twee wielen mee af te spoelen zodat je hem niet vuil in de auto hoeft te leggen of op je drager hoeft te zetten. We zijn zeker te porren voor het idee en hebben het toestelletje tegenwoordig steeds bij ons. Voor een adviesprijs van 199,95 euro kan je de Karcher OC3 met Bike Box bij je plaatselijke handelaar aankopen. De OC3 zonder extra box kost 169,95 euro.