Justin Leov, een van ’s werelds beste enduro-rijders, komt de rangen van het Canyon Factory Enduro Team versterken. Het doet is om met het team een vervolg te breien aan hun team wereldtitel. Justin Leov is wordt binnen gehaald voor individuele overwinningen en hopelijk de overall-titel.

Canyon oprichter en CEO, Roman Arnold, is bijzonder opgetogen met de komst van Justin Leov: “Justin bewijst reeds zijn hele carrière zijn totale toewijding aan racing. Bij elke wedstrijd is hij steeds een van de favorieten, hij is een goede ambassadeur voor zowel de sport als voor Canyon. Ons team heeft de afgelopen drie seizoenen veel vooruitgang gemaakt. Met Justin erbij hopen in 2016 we nog betere resultaten neer te zetten.”

De 31-jarige Justin Leov heeft er ondertussen drie EWS-seizoenen opzitten, na in 2012 de overstap gemaakt te hebben van de wereldbeker downhill. In 2015 was Justin nog goed voor de overwinning in Tweedlove. Een crash in Whistler – als leider in het algemeen klassement – bracht een vroegtijdig einde aan zijn seizoen.

Justin Leov: “Ik ben echt tevreden dat ik de kans heb om met Canyon te werken. De mensen zijn bijzonder gepassioneerd en tijdens de Enduro World Series bewijzen ze dat ze echt helemaal in enduro zitten. Elk weekend geef ik me voor de volle 100%, net als Canyon. Ik ben echt helemaal enthousiast over de Strive CF. Het is echt een beest op de downhill-stukken, verslindt de trails en voor een agressieve 160 millimeter-bike kan ik er nog fatsoenlijk mee klimmen ook.”