Jan Willem Sintnicolaas introduceert J.Guillem.

De aanhoudende hitte van de brandende Mediterrane zon heeft geen invloed op het asfalt op de wegen van Mallorca. Het smelt niet. Het oppervlak blijft vlak; de droom van elke fietser. In de afgelopen jaren, heeft een specifieke fietser intensief kennisgemaakt met dit eiland, haar wegen, bochten en bergen.

En, terwijl hij dit deed, werd elke rit steeds meer een ritueel en kwam zijn droom wederom tot leven.

Hij herinnerde zich zijn tijd als kleine jongen: de eerste keer dat hij op zijn fiets reed zonder zijwielen; het pure gevoel van vreugde. Hij herinnerde zich het eerste fietsframe dat hij ooit ontwierp. En hoe die passie tot een obsessie werd, toen hij begon te werken met Titanium. Hij besefte dat hij nog niet afgeronde zaken had; het ontwerpen en bouwen van de ultieme fietsframes. Hij ging terug naar de tekentafel en begon weer te schetsen. En liet zich inspireren door het prachtige landschap van het eiland, zijn passie kwam terug.

Hij begon weer Titanium prototypes te ontwikkelen en te verfijnen. Jan-Willem Sintnicolaas keert terug door vijf nieuwe fietsen te onthullen – drie gemaakt voor de weg, twee voor in het terrein. Allen met namen van de bergen van Mallorca.

De foto’s van beide mountainbike-modellen zijn er alvast erg knap uit.

Atalaya

Tomir

www.jguillem.com