690 afremmers

Industrie Nine komt als fabrikant van de oostkust van de Verenigde Staten. Ze bouwen prachtige wielsets met geweldig mooi afgewerkte naven, spaken en velgen. Om een flashy geanodiseerde kleur zit deze fabrikant zeker niet verlegen, soms subtiel, soms totaal niet. Het merk liet onlangs weer van zich spreken door de nieuwe Hydra naaf voor te stellen. Met een vrijloop met maar liefst 690 aangrijppunten, elimineren de Amerikanen zowat elk dood moment in je omwenteling en krijg je gegarandeerd instant feedback wanneer je wisselt van laten lopen naar trappen. Iedere acceleratie uit een bocht of sprint vanuit stilstand krijgt onmiddellijk respons.

Uit onze test met een set aluminimum Enduro 305 wielen met Hydra Boost naven bleek deze bewering absoluut waar te zijn. De 690 punten ontstaan door het gebruik van een 115-tands aandrijfring waarin zes pallen aanslaan in zes fasen. Om de 0,52 graden van omwenteling zal je dus een aangrijppunt tegenkomen. Doordat er zoveel points of engagement zijn, hoor je een zoemende bij als je je fiets laat lopen zonder input op je pedalen.

We wisten al langer dat ze bij Industrie Nine prachtige naven en wielsets in elkaar steken. Met de door ons geteste Enduro 305 wielen bleek dat niet anders te zijn. De mooie holle aluminium spaken geven een extra touch dankzij hun oversized uitvoering en wisselende kleuren. Voeg daar een stijve en brede velg aan toe en je weet dat die Hydra naaf goed omringd is. Opvallend: wanneer je je fiets achteraan optilt en je wiel een zetje geeft, zal het niet lang blijven draaien. Al die aangrijppunten geven vanzelfsprekend ook wrijving. Zet je een rijder van een normaal gewicht op die fiets en vrijloop, dan blijft de fiets vanzelfsprekend wel even lopen. De waarneming van het snel stilvallen in het vrij ronddraaien blijft echter wel in het hoofd hangen.

De Hydra naven zijn verkrijgbaar in verschillende wielsets van de Amerikaanse producent. Het is de topnaaf waardoor je voor een losse set naven in Boost uitvoering al snel 650-700 euro moet ophoesten.