Terug van nooit weggeweest

De Franse bandenfabrikant Hutchinson komt met een compleet nieuwe band voor de prestatiegerichte crosscountryrijders onder ons. Het gloednieuwe Skeleton Racing Lab geeft je de kans om op pad te gaan met het materiaal van de pro’s. We weten allemaal dat de queeste naar de juiste band vaak een haast onmogelijke opdracht is. Je moet op één moment kiezen tussen verschillende elementen zonder dat je te veel risico neemt op het vlak van lekbestendigheid. Hutchinson ontwikkelde daarvoor het nieuwe Racing Lab assortiment. De Skeleton moet volgens het merk de ideale band zijn om droog en gemengd terrein aan te vallen. Een superlichte en goed rollende band met een breedte van 2,15″ (53 mm). Bekijken we het profiel van de band, dan zien we een relatief open noppenpatroon met een rijtje van drie dwarsnoppen voor goede tractie. De hoekige, breed naar buiten geplaatste flanknoppen zorgen voor een goede controle in het technisch bochtenwerk.

Om ze nog meer slagkracht te geven, gebruikte het merk zijn zogenaamde Race Ripost XC-rubber, dat bestaat uit drie verschillende compounds. Het heeft een hard loopvlak en tegelijk zijkanten die zachter en flexibeler zijn voor meer grip. De combinatie van de plaatsing en verschillende hardheden moet ervoor zorgen dat de Skeleton Racing Lab banden presteren, zowel indien voor- als achteraan gemonteerd. De Skeleton Racing Lab banden zijn beschikbaar in maat 29 x 2,15″ en in drie mogelijke uitvoeringen: een ‘black walls‘-versie gericht op laag totaalgewicht en absolute snelheid, een ’tan walls‘-versie die naast een bruinkleurige flank ook extra comfort levert en een ‘hardskin’-versie met en versteviging van hiel tot hiel geplaatst op een karkas met 66 TPI om je beter te beschermen tegen het lekrijden.

Het technisch proces dat voor de ’tan’-kleur zorgt, draagt ook bij tot meer flexibiliteit omdat het mengsel geen carbon bevat. Daardoor kan de behuizing beter vervormen dan de volledig zwarte versie.

Meer informatie over de beschikbaarheid en het prijskaartje volgt binnenkort in een rij-review!