Het GT Factory Racing Team (Downhill én Enduro) zal ook dit seizoen hun bikes uitgerust zien met Shimano Saint- en XTR onderdelen. Door deze deal verlengt GT Factory Racing hun zestien jaar oude relatie met Shimano.

Het team

De Belg Martin Maes doet reeds langer beroep op Shimano. Het negentienjarige toptalent is sinds zijn debuut bij GT Factory en Atherton Racing betrokken bij het testen en ontwikkelen van producten van Shimano.

Ook voormalig winnaar van een wereldbeker downhill, Brook Macdonald (Nieuw-Zeeland) is geen onbekende voor Shimano. Ook hij verlengt zijn relatie met de Japanners en zal waardevolle feedback en input geven vanop het allerhoogste niveau van de competitie. Brook MacDonald krijgt Wyn Masters, Sam Dale en Jackson Frew aan zijn zijde. Ook Martin Maes zal deelnemen aan een aantal downhill-wedstrijden, maar zijn belangrijkste focus blijft de Enduro World Series. Wyn Masters zal hier eveneens in aantreden.

Team Manager Mark Maurissen: “Wanneer het er op aankomt, mag er echt geen enkel compromis gemaakt worden, dan heb je het allerbeste material nodig. Shimano en GT kunnen dat leveren. Ik ben erg tevreden om zien wat we voor het team hebben klaargespeeld. Met de nieuwe gezichten in het team kan ik bijna niet wachten tot het seizoen begint.”

De bikes
De GT Fury en GT Sanction bikes worden voorzien van Shimano Saint voor downhill-events of XTR voor de enduro- races.

Shimano Saint is sterk en duurzaam voor downhill-racing. Een set-up met enkel tandwiel, Two-way release Rapidfire Plus shifter en remmen met Ice Technology en ceramische pistons kunnen op elk downhill-parkoers uitstekende resultaten neerzetten. De XTR-groep biedt de mogelijkheid tot electronisch of mechanisch schakelen. De Hollowtech II XTR cranks zijn in verschillende versies leverbaar, 1×11, 2×11 of 3×11.

In actie
Het enduro-team start haar seizoen in de Andes in Chili in het weekend van 26 en 27 maart. De downhillers trappen hun seizoen twee weken later op gang met de eerste ronde van de UCI Downhill World Cup in Lourdes.