GT Bicycles stelt zijn volledig nieuwe Factory Racing programma voor 2016 voor. Met het stopzetten van de samenwerking met Atherton Racing, heeft GT een compleet nieuw raceteam samengesteld met wereldwijd bekende rijders uit de UCI Downhill en Enduro World Series.

“GT heeft een rijke historie van racen op topniveau en een serie bikes die wereldkampioenen waardig zijn,” aldus Tim Inall, global general manager van GT. “Het merk is heel trots om vanaf 2012 te hebben samengewerkt met Atherton Racing, maar we zijn nu klaar voor het volgende hoofdstuk van GT Factory Racing. We hebben het momentum kunnen vasthouden en een nieuw team gevormd met talentvolle rijders van over de hele wereld.”

De nieuwe rijders van het GT-team zijn bekend vanwege hun successen op en naast de fiets. Het team zal strijden om de podiumplaatsen bij zowel de Downhill Worldcup als de Enduro World Series, en ze zullen respectievelijk rijden op de GT Fury en de GT Sanction.

Downhill-team

De renners in het downhill-team zijn Brook MacDonald en Wyn Masters uit Nieuw- Zeeland, Sam Dale (Verenigd Koninkrijk) en Jackson Frew (Australië).

Enduro-team

Met Martin Maes (België) en Anneke Beerten (Nederland) hebben wij twee renners om voor te juichen in het enduro-team. Wyn Masters en Rachel Troop vervolledigen het team.

De GT Factory Racing teams zullen worden gemanaged door Mark Maurissen (België). Hij is een veteraan uit de industrie en zijn banden met GT dateren al van het midden van de jaren ’90 van de vorige eeuw. Meer recent was Mark hoofdmonteur van het GT Enduro-team.