GT Bicycles stelde vandaag de volledig nieuwe versies voor van zijn all-mountain- en trailbikeplatformen Force en Sensor. De Force werd geheel opnieuw ontworpen om een brug te slaan tussen all-mountain en enduro, en zal zo garant staan voor pret op ruw terrein, terwijl de Sensor dé trailbike is voor rijders die meer willen rijden en minder willen denken. De beide fietsen zijn voorzien van een nieuwe versie van GT ’s Linkage Tuned Suspension (LTS).

Deze fietsen zijn ontworpen rond ons gemoderniseerde LTS-platform en bevatten uitsluitend universele onderdelen, zegt Cait Dooley, Global Director of Product bij GT Bicycles. Op die manier kunnen rijders, of ze nu racen op een Force of de lokale trails verkennen op een Sensor, zelf bepalen hoe de fiets moet presteren.

?LTS vormt het hart van de Force en de Sensor. Dit is een veelzijdig platform dat gemakkelijk afgestemd kan worden op mountainbikes in elke categorie en met uit eenlopende veerweg. LTS is een veersysteem met Horst-link waarmee we verschillende eigen schappen helemaal naar wens kunnen afstellen, zoals schokabsorptie, remvermogen en trapprestaties. We zijn er ook in geslaagd om de grip en stabiliteit fijn af te stellen, waardoor deze fietsen bijzonder leuk zijn om mee te rijden, zegt Luis Arraiz, Frame Engineer bij GT.

De nieuwe Sensor en Force bieden de ideale mix van fun en efficiëntie, vervolgt Patrick Kaye, Senior Product Manager bij GT Bicycles. Het is geweldig om enkele van GT’s typerende

ontwerpen zoals flip chip, Groove Tube en Linkage TunedSuspension te moderniseren en te integreren in de lijn.

?Met de flip chiptechnologie van de Force en de Sensor kan de hoogte van de trapas 7 mm veranderd worden, de stuurhoek 0,75 en de reach 5 mm. De hoogste stand is gericht op trapefficiëntie, betere prestaties bergop en meer grondspeling zodat de pedalen minder gemakkelijk de grond raken. In de laagste stand krijgt de fiets een meer ontspannen geometrie die rijders meer controle en vertrouwen geven in afdalingen.

De Force en de Sensor hebben hetzelfde DNA maar zijn toch heel verschillende fietsen. Met zijn veerweg van 150 mm en 27.5 inch-wielen is de Force gebouwd om korte metten te maken met

moeilijk, technisch terrein. De Sensor heeft 130 mm veerweg en genoeg ruimte voor potige 29 inch-wielen, wat hem tot een verrassend agressieve trailbike maakt.

De GT Force zal verkrijgbaar zijn in vier modellen in prijsklassen van € 2499 tot € 4999. De GT Sensor zal verkrijgbaar zijn in vijf modellen in de prijsklassen €1799 tot € 4999. Ga voor meer informatie over de gloednieuwe Force en Sensor naar www.gtbicycles.com