De opening van de Roosendaalse WielerExperience trok begin maart vooral de aandacht door de onthulling van een wel heel bijzonder werk: ’s werelds grootste geasfalteerde pumptrack ter wereld.

Tim Smit en zijn team van Velosolutions Benelux adviseerden in het voortraject en ontwierpen en bouwden de pumptrack. Met een oppervlakte van bijna 14 tennisvelden en een lengte van 500 meter is dit de grootste asfalt pumptrack van de wereld.

Een pumptrack is een soort ‘achtbaan’ voor bijna alles op wielen. Heuvels, kuilen en kombochten volgen elkaar in snel tempo op en door te spelen met het lichaamsgewicht wordt er snelheid gegenereerd, het zogenaamde ‘pumpen’. Wanneer de techniek goed uitgevoerd wordt kan men eindeloos doorgaan. Verder in dit magazine vertelt Jeremy Struik daar meer over.

De WielerExperience is een wielerpark op het voormalige Red Band atletiekterrein in Roosendaal. Naast de pumptrack werden daar tevens een wielerbaan en een mountainbikeparcours gerealiseerd. Aannemingsbedrijf KWS Infra nam het project begin 2017 aan en vond in Velosolutions Benelux de perfecte partner voor de bouw van de pumptrack en het mountainbikeparcours.

Het bikepark in Roosendaal is toegankelijk voor iedereen en kan met vrijwel alles op wielen betreed worden.