Githa Michiels stond zondag naast de internationale toprenner Jaroslav Kulhavy op het ereschavot van de Cyprus Sunshine Cup. Michiels laat daarmee een moeilijke periode achter zich.

Op het zonovergoten Cyprus streden mountainbikers in vier etappes om de overwinning van de Cyprus Sunshine Cup, een wedstrijd die door veel bikers wordt gezien als fijne opwarmer voor het seizoen. De Tsjechische renner Jaroslav Kulhavy reed naar zijn derde eindoverwinning van de wedstrijdserie. Tijdens de laatste etappe werd hij tweede, achter de Fransman Jordan Sarrou, maar dat was goed genoeg om hem in de gele leiderstrui te houden. Bij de dames versloeg Githa Michiels de Duitse Sabine Spitz met slechts drie seconden in het algemeen klassement. Gunn-Rita Dahle-Flesjaa won de laatste etappe.

Githa Michiels na de wedstrijd: “Ongelofelijk! Dit is echt een van de grootste successen van mijn carrière. Ik wist de hele dag rustig te blijven en voelde me vanaf het begin sterk in de beklimmingen. De afdalingen liepen in het begin niet zo lekker, maar ik wist dat ik dat kon goedmaken tegen het einde van de race. Toch was het nog een spannende finale. Ongelofelijk dat ik met zo’n kleine voorsprong heb gewonnen na vier dagen. Na een moeilijk jaar, is het echt heel fijn dat dat nu gelukt is.”

foto: Armin Küstenbrück/EGO Promotion