Op 20 en 21 juli 2019 vind het Giant KNWU NK Mountainbike 2019 plaats in Sittard. Een spectaculair tweedaags wielerevenement georganiseerd door Stichting Offroad cycling Sittard-Geleen. Uniek aan het NK 2019 is dat het worldcup waardige parcours samen met Bart Brentjens is vormgegeven. Het parcours bevindt zich op het terrein van Watersley Sports and Talentpark en voldoet aan de UCI-lengte van 4 km. Het is uitdagend, met korte steile delen zowel bergop als downhill en veel snelle bochten.

Giant Benelux heeft zich als naamsponsor verbonden aan het Giant-KNWU Nederlands kampioenschap mountainbiken. Ook als de rood-wit-blauwe truien zijn vergeven, blijft de fietsfabrikant actief op de track waar het kampioenschap wordt gehouden. Giant investeert samen met de beheerder Sports & Talent park Watersley in parcoursdiversiteit, onderhoud en veiligheid. Mountainbikers kunnen hun favoriete sport zo in optima forma beoefenen.

Livestream

Niks missen van het NK? Het Giant-KNWU Nederlands kampioenschap mountainbiken 2019 is straks perfect te volgen, zowel op locatie in Limburg als thuis voor de buis. In samenwerking met de organisatie biedt Giant een livestream aan. Met behulp van acht camera’s worden de wedstrijden rechtstreeks in beeld gebracht. Zal Mathieu van de Poel zijn titel verdedigen? We gaan het zien dit weekend!

Clinic

Voorafgaand aan het kampioenschap, op donderdag 18 juli, houdt Giant als opwarmer een mountainbikeclinic met specialist en voormalig olympiër Bas Peters. Deze vindt plaats op onder meer de Sittardse kampioenschapstrack. De ruim 4 kilometer lange mountainbikelus heeft alles wat een kampioenschapswaardig parcours behoort te bevatten: hindernissen en de nodige hoogteverschillen. De hindernissen dragen Giant-getinte namen. De steile drops en kombochten worden omgedoopt tot Anthem Trail, de serieuze klimmetjes heten Pique Power en de rock garden gaat door het leven als Giant Rock.

Programma

Het Giant KNWU NK Mountainbike 2019 vindt plaats gedurende 3 dagen. Op vrijdag wordt het evenement opgebouwd en is ’s avonds de mogelijkheid voor de deelnemers om het parcours te verkennen.

Op zaterdag worden de eerste wedstrijden verreden in de categorieën: Masters 40+, Masters 50+, Amateurs/sportklasse. In de middag is iedereen welkom om deel te nemen aan de wedstrijden in de funklasse. Naast een funklasse voor heren en dames organiseert Watersley Sports & Talentpark in samenwerking met Stichting Ecsplore de Watersley Kids race. Een echte mountainbike wedstrijd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar!

Op zondag staan Nieuwelingen, Junioren, Beloften en de Elite aan de start.