BIKE MOTION BENELUX – Fietsmerk Giant had in het verleden al een bescheiden collectie accessoires, maar voor 2016 zetten de Taiwanezen in op ‘de ultieme fietsbeleving’, zoals ze het zelf noemen. Er is een uitgebreid pakket beschikbaar met zeer hoogwaardige schoenen, helmen, zadels en fietsbrillen. Bij al die producten is jarenlang research gepleegd en zijn diepgaande wetenschappelijke onderzoeken gedaan die hebben geresulteerd in wat Giant noemt ‘Dynamic Cyling Fit’. Ze hebben alle contactpunten tussen fiets en rijder/ster niet vanuit een statisch, maar vanuit een dynamisch perspectief bekeken en hebben daar de zadels en bijvoorbeeld de leest en de bouwwijze van schoenen op aangepast. De Surge moutainbikeschoen heeft bijvoorbeeld een zool die zeer stijf is om de kracht over te brengen, maar heeft tegelijkertijd een bepaalde hoeveelheid torsionale flex waardoor de druk en de spanning in voeten en onderbenen wordt verminderd.

Ook de Contact SL/SLR zadels zijn hartstikke high-tech met nieuwe technologie zoals ‘Particle Flow Technology’ waarbij vloeiende deeltjes in verschillende compartimenten van het zadel zitten zodat tijdens de fietsbeweging je achterwerk optimaal wordt ondersteund. Alle kleuren van de producten zijn afgestemd op de fietscollectie zodat je helemaal in stijl op je Giant racefiets of mountainbike kunt rondrijden.

Op fietsgebied zagen we op de stand van Giant vooral nieuws op het gebied van E-bikes. Giant heeft voortaan een e-bike hardtail en een fully waarbij voor de verandering bij sommige modellen eens niet gebruik wordt gemaakt van de alomvertegenwoordigde Bosch-motor, maar van de Yamaha-motor die Giant al eerder had ontwikkeld voor de stadfietsen. Opvallend is de mooie integratie van de accu in het frame.