Giant introduceert een nieuwe full-suspension trail mountainbike met progressieve 29er geometrie en beproefde technologieën, die het een slimme keuze maken voor aspirerende mountainbikers die op zoek zijn naar een trailfiets die ze kan helpen hun vaardigheden naar een hoger niveau te brengen. De Stance 29, met een ALUXX aluminium frame en FlexPoint veersysteem, geeft meer controle, hogere snelheid en soepel rijgedrag in het terrein.

Het FlexPoint veersysteem is door Giant in 2015 geïntroduceerd en biedt hoogwaardige prestaties voor aspirerende XC en trail rijders. Dit single-pivot systeem maakt het gebruik van complexe draaipunten overbodig en biedt daardoor een effectief, licht en duurzaam veersysteem, dat eenvoudig onderhouden kan worden.

De nieuwe Stance 29 heeft een progressieve frame geometrie, geoptimaliseerd voor 29er wielen, met een 67,5 graden balhoofdhoek en een zithoek van 75 graden. Het frame met FlexPoint veersysteem heeft 120mm veerweg en is ontworpen rond een voorvork met 130mm travel, voor meer controle op technische trails. Stance 29 modellen zijn standaard voorzien van tubeless technologie.

In de Benelux zal één model worden aangeboden, de Stance 29 2. Adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie en details op www.giant-bicycles.com/nl/showcase/stance-29