Goed nieuws voor alle sporters die zich tijdens het sporten niet willen volstoppen met traditionele gelletjes en sportrepen, maar liever kiezen voor gezonde, bewuste en biologische voeding. Waar je voorheen als je biologische en/of glutenvrije sportvoeding wilde al snel zelf aan de slag moest om je eigen sportrepen en maaltijden te maken, biedt het van oorsprong Amerikaanse merk Probar sportrepen en snacks die stuk voor stuk ontwikkeld zijn op basis van gecertificeerde biologische ingrediënten. De productlijn van Probar bestaat uit verschillende componenten die je voor, tijdens en na het sporten kunt gebruiken.

De Probar Meals zijn maaltijdvervangende repen in verschillende smaken die je één tot drie uur voor het sporten moet eten. Om je energie tijdens het fietsen aan te vullen, heeft Probar een reep en energiesnoepjes met een aangename winegumstructuur. Na de inspanning bevorder je een optimaal herstel met de Probar Base Protein Bar, een glutenvrije reep vol plantaardige eiwitten. Daarnaast heeft Probar tussendoortjes voor elk moment van de dag.

De repen en snacks van Probar worden al enkele jaren gebruikt door grote namen uit de wielersport. Probar is onder andere partner van het Tinkoff Saxo-team van onder meer Alberto Cotador. De producten van Probar zijn sinds kort in Nederland verkrijgbaar bij Albert Heijn en via de website van Probar.