Magura is zo blij met de lovende reacties die de MT7-schijfremmen internationaal krijgen, dat ze een knalgele Raceline-versie van de MT7 op de markt brengen. Het neongeel is natuurlijk een dikke knipoog naar de roemrijke geschiedenis van Magura. In de vroege jaren ’90 reden de eerste profrenners met hydraulische schijfremmen van het Duitse merk in deze kleur. In 1996 won Bart Brentjens de eerste Olympische medaille op de mountainbike in Atlanta met Raceline-remmen. Technisch verschilt de gele MT7 trouwens niet van zijn meer bescheiden gekleurde broertje.

Er worden slechts 2000 exemplaren van de MT7 Raceline Edition geproduceerd, die vanaf begin mei op de markt worden gebracht. Voor 259 euro kan zo’n setje van jou zijn, als je snel bent!

Daarnaast heeft Magura aangekondigd dat de remhendel van de MT6, MT7 en MT8-remmen wordt verbeterd. Als er al kritiek te vormen was op deze remmen, dan was dat vaak dat de remhendel niet dicht genoeg bij het stuur kon worden gezet. Magura laat zien dat ze luisteren naar de feedback van consumenten en testrijders en verbetert vanaf modeljaar 2016 de reach adjust van deze remhendels. Daarbij is vooral gedacht aan rijders met kleinere handen. Door de aanpassing ligt het aangrijpingspunt ook dichter bij het stuur, waardoor je handen minder vermoeid raken tijdens lange afdalingen. Deze nieuwe versies van de MT6, MT7 en MT8 zullen vanaf medio september 2015 beschikbaar zijn.