De kaartverbeteringen die deze week via een nieuwsbericht zijn aangekondigd, bevatten snellere routeberekeningen aan voor de Edge fietscomputers voor een superieure navigatie-ervaring!

Garmin heeft aanpassingen voor de Edge® 530, Edge 830, Edge 1030 en Edge 1030 Plus. De aanpassingen zijn nu beschikbaar via een gratis software-update.De verbeteringen:

  • Nieuwe duidelijke kaarten in hoog contrast die fietsvriendelijke weg-, gravel- of mountainbike routes beter zichtbaar maken in alle lichtomstandigheden
  • De TrendlineTM Popularity heatmaps, op basis van miljarden kilometers aan geüploade ritgegevens zijn nu live direct zichtbaar op de kaart (met een layer), welke zich automatisch aanpast op basis van het type rit (zoals road of mountainbiken), zodat je op de kaart direct de meest relevante en populaire wegen/plekken kunt zien om te rijden. Deze heatmaps worden aangegeven met een donkere lijn. Tevens worden pijlen toegevoegd aan de koerslijn die de richting aangeven.
  • Met snellere routeberekening kun je nu binnen enkele seconden rijden. Zelfs routes boven de 100km worden op het toestel aanzienlijk sneller uitgerekend. Nadat een route eenmaal is berekend, wordt deze in het cache geheugen opgeslagen, zodat je de volgende keer dat je de route gaat rijden direct van start kunt. Begin je rit nu nog sneller en vind de allerbeste en mooiste routes gebaseerd op het geselecteerde profiel. Het updaten van de Edge kan automatisch via Wi-Fi® of door Garmin ExpressTM te gebruiken. Via Garmin Express kun je tevens de kaarten bijwerken om de laatste verbeteringen en de meest actuele Popularity Routing te ontvangen.